Scheveningen 1940-1945: de slachtoffers en hun wereldboek andre
Dit boek beschrijft o.a. per straat de Joodse inwoners van Scheveningen en het Statenkwartier die in de nazi kampen zijn omgekomen.

Schrijver van het boek, André van Kruijssen, is al jaren woonachtig op Scheveningen. Hij is een aantal jaar met het boek bezig geweest. André gaat ook langs middelbare scholen om te praten over Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog.

Het boek `Scheveningen 1940-1945: De slachtoffers en hun wereld ’ is via deze website te bestellen voor € 10,- + verzendkosten, of af te halen aan de Cornelis Jolstraat 51 in Scheveningen (tel.nr. 070-3557689).

Fonds 1818 leverde een bijdrage voor dit boek over Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog in Scheveningen, dat werd uitgegeven door stichting Nooit Meer. 
Op 30 januari 2011 werd in Muzee Scheveningen de boekpresentatie gehouden van de eerste druk van het boek, dat onlangs haar 4e (herziene) druk beleefde.
Burgemeester Van Aartsen van de gemeente den Haag nam het boek in ontvangst en sprak het volgende dankwoord uit: „Dames en Heren, dank voor dit bijzondere en bovenal aangrijpende boek! Dat ik het juist vandaag, op 30 januari in ontvangst mag nemen, is symbolisch te noemen. Want vandaag is het precies 78 jaar geleden dat in Duitsland de nationaal socialisten onder leiding van Adolf Hitler aan de macht kwamen. Op die dag nam een tragedie zijn aanvang die uiteindelijk ook, tijdens de Tweede Wereldoorlog, Nederland en het mooie Scheveningen zou meesleuren.”
Lees verder >